İşte Türkiye'nin En Büyük Kripto Para Borsaları

 Lider kripto para izleme platformu CoinGecko, yaptığı araştırma sonucu Türkiye de en çok işlem gören ilk 4 borsayı açıkladı.


2023 yılında en büyük pazar payına sahip 4 kripto para borsası içinde ilk sırada % 50.5 ile Paribu yer alıyor.

2022 yılında ve 2023'ün ilk çeyreğine kadar BtcTurk PRO, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük kripto para borsası olmuş ve geçtiğimiz yılın Eylül ayında %74.0 pazar payıyla zirveye çıkmıştır. Ancak Paribu, Nisan 2023'te %48.6 pazar payıyla BtcTurk PRO'nun %47.4 pazar payını kılpayı geçerek liderlik koltuğunu devralmıştır. BtcTurk PRO o zamandan beri daha da geriye düşerek pazar payını Paribu'ya kaptırmıştır.

BtcTurk PRO, Türkiye'nin ikinci büyük kripto para borsası olup %36.9 pazar payına sahiptir.

Bitci, hala Paribu ve BtcTurk PRO'nun altında yer almasına rağmen, geçtiğimiz yıldan bu yana Türkiye'nin önde gelen kripto para borsaları arasında %11.1 pazar payı artışı göstermiştir. Bununla birlikte, Bitci'nin pazar payı, nispeten daha az tutarlı işlem hacmi nedeniyle aylar boyunca dalgalanmıştır. 

 Türkiye'nin en büyük 4. kripto para borsası olan Bitlo da pazar payında benzer şekilde dalgalanmalar yaşamıştır. CoinGecko tarafından izlenmeye başlandığından bu yana pazar payını ikiye katlamış olsa da, hala Türkiye kripto para borsası pazarının sadece bir kısmını elinde tutmaktadır.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.