Paypal Kendi Stabil Coinini Çıkarıyor

 Ödeme devi Paypal, 1 Dolara sabitlenmiş stabil coin çıkarıyor. PYUSD adlı stabil coin, Binance borsasının stabil coini olan BUSD'ı da çıkaran Paxos şirketi tarafından çıkarılacak.


ABD merkezli ödeme devi PayPal, PYUSD adında, dolara endeksli olan bir sabit coin çıkaracağını duyurdu. Nakit dolar, kısa vadeli ABD Hazine tahvilleri ve nakde eşdeğer varlıklar tarafından desteklenecek olan bu sabit coin, ilk etapta ABD vatandaşlarına, kademeli olarak açılacak. Coin ayrıca Ethereum blok zinciri üzerinde ERC-20 token’ı olarak çıkarılacak.

PayPal şirketinden konuyla ilgili yapılan resmi açıklamada, “Tamamiyle dolar tarafından desteklenen, regüle edilmiş sabit coin’ler web3 ve diğer dijital dünyalardaki ödeme sistemlerini değiştirme potansiyeline sahiptir. bu potansiyeli kullanmak için 1’e1 şekilde dolara çevrilebilecek olan PayPal USD’yi çıkarıyoruz” denildi. 

 PYUSD adlı sabit coin PayPal uygulaması ve uyumlu cüzdanlar arasında transfer edilebilecek. Ayrıca PayPal’ın desteklediği kripto paralar da yine bu sabit coin ile birlikte satın alınabilecek.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.